Si-au dat concursul: Orchestra, Grupul Vocal Folcloric, solistii vocali Olivia Marin, Sabina Stupu, Ionana Evelina Dimitriu, Alexandru Marin, Emilian Marin, Emanuel Popa, Loredana Stupu, solist instrumentist Mihaela Despina Spulber - vioara.
In studio au mai fost prezenti poetul Cristi Groza si doctorul in stiinte economice si fost membru al ansamblului, Marius George Homocianu.
Producator: Cristi Groza
Realizator: Cristi Groza
Dirijor profesor Nicolae Popa
31 martie 2009
Ziarul "Desteptarea" a scris un articol despre Ansamblul Folcloric "Privighetorile Zeletinului".
12 aprilie 2009 - Matinal cu Cristi Groza
Invitat in studio domnul inginer Ovidiu Stoenescu, presedinte al "Asociatiei Romanilor Sinceri" si solist al Ansamblului Folcloric "Privighetorile Zeletinului", Loredana Stupu, studenta la Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene din Bucuresti, anul II, de la orele 8 la 12, a participat activ la discutiile pe tema prezentata. Solista Loredana Stupu a interpretat si trei melodii cu acompaniamentul orchestrei Ansamblului Folcloric "Privighetorile Zeletinului". Emisiunea s-a incheiat cu o piesa interpretata de orchestra ansamblului. A intervenit telefonic in timpul emisiunii doctorul in stiinte economice Marius George Homocianu.
6 mai 2009 Festivitatea de Premiere
In urma Concursului National de Muzica de la Galati, 27-28 martie 2009, unde s-au obtinut 7 premii I, mentionate mai sus, a avut loc festivitatea de premiere si inmanarea diplomelor de la Concursul National si din concertele sustinute in Ucraina. Din partea inspectoratului scolar al judetului Bacau a participat domnul profesor doctor Cristian Bandi, inspector de arte si domnul profesor dirjor Constantin Anastasiu, care au felicitat membrii ansamblului si dirijorul pentru evolutia de excepite la concursul national. Cu aceasta ocazie, ansamblul a sustinut un concert de gala.
Oaspetii au insemnat in cartea de onoare:
"Am venit cu bucurie la Festivitatea de Premiere a Ansamblului Folcloric "Privighetorile Zeletinului", unde diplomele obtinute la concursurile zonale, nationale si internationale de catre membrii ansamblului sunt doar modeste semne de recunostinta pentru eforturile si valoarea de care dumnealor dau dovada cu orice prilej. Omagiu adus esteticului muzical romanesc, dorim ca activitatea d-lui profesor Nicolae Popa sa aduca roade de suflet intru redescoperirea, pastrarea si punerea in valoare a traditiilor noastre minunate. Felicitari elevilor care nu precupetesc eforturi pentru a invata sa traiasca ceea ce este frumos, sensibil si caracteristic etnosului romanesc!"