Am fost invitati de poetul Victor Munteanu la Festivalul de Datini si Obiceiuri de Craciun si Sfantul Vasile cel Mare. S-a scris in Observatorul de Bacau, s-a consemnat in Cartea de Onoare:
"Valea Zeletinului ramane binecuvantata de Privighetori datorita sufletului maresi daruirii fara limite a domnului profesor Popa, un om cu suflet mare si inzestrat de Bunul Dumnezeu cu mult har si cu un rar talent triplat de patronul sau spiritual, "Sf. Nicolae. In aceste vremuri grele de saracie provocata, este un miracol ca "Privighetorile Zeletinului" nu numai ca exista, dar reuseste sa se mentina la un inalt nivel, nu numai prin interpretare ci si prin nobila activitate de culegere, de conservare si de valorificare a frumoaselor traditii moldovenesti, indeosebi a celor de pe Valea Zeletinului. Sa va daruiasca Bunul Dumnezeu multa, multa sanatate si viata indelungata! La multi ani."
Profesor Stefan Olteanu, ziarist Bacau, 10 decembrie 2011
"Pentru un suflet de rapsod autentic, caruia muzica ii curge prin sange, e greu sa scrii. Il iubesc, il admir pe acest om minunat, caruia ii datorez atatea ore de bucurie autentica si... nu numai atat, m-a introdus in lumea (necunoscuta mie) a lui Dimitrie Cuclin. Ii multumesc."
Cu iubire, Cornelia Ichim Pompiliu, scriitoare
"Numai un om indragostit de muzica si de Dumnezeu, ar reusi sa formeze o orchestra alcatuita din copii de diferite varste, chiar din generatii diferite. Un parinte si copiii lui, care se ajuta intre ei, isi transmit cunostintele unul altuia. Datorita domnului Nicolae Popa acesti copii ai satului Podu Turcului, transmit traditia poporului roman peste vremi. Laudat fie domnul si fie sa se nasca vesnic pedagogi ca dansul."
Dan Pompiliu, prim solist - trompeta al Filarmonicii de Stat "Mihai Jora", Bacau
Despre acest eveniment, s-a consemnat si in "Observatorul de Bacau":
(...) "Trei momente deosebite au marcat sarbatoarea de sambata dupa-amiaza, organizata de Fundatia Culturala "Georgeta si Mircea Cancicov" si de binecunoscutul Cenaclu Literar - Artistic "Avangarda XXII", ambele conduse de poetul si managerul cultural Victor Munteanu:
cea de-a treia editie a Festivalului de Datini si Obiceiuri de Craciun si Sfantul Vasile cel Mare, cu muzica si dansuri populare, dar si cu frumoasele Colinde si datini specifice Sarbatorilor de iarna, momentul poetic si Te Deum-ul oficiat in memoria creatorilor Bacauani care ne privesc acum din ceruri. Printre invitatii poetului Victor Munteanu s-au aflat scriitori si critici bacauani, membrii ai Cenaclului Literar Artistic "Avangarda XXII", artisti plastici, sponsori ai miscarii cultural-artistice. patronate de Avangarda bacauana si cativa jurnalisti. Invitati de onoare au fost doi dintre cei mai numerosi sprijinitori ai Cenaclului "Avangarda XXII", inginerul Mircea Nicolae Rusu si economistul Gheorghe Balau. Poetii cenaclului "Avangarda XXII" au citit din creatiile lor, dupa momentul poetic venind randul artistilor din Ansamblul Folcloric "Privighetorile Zeletinului" din Podu Turcului, condus de maestrul Nicolae Popa.